Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа Ромео 145 1.3 боксер - малко разяснение, ако е възможно ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Nikola_ss Покажи съобщение
    Здравейте, виждам че форума е стар но ще си позволя да пиша тук и се надявам някои да ми отговори на въпросчетата! И аз имам 145 1.3 BOXER, и също се оплаквам от висок разход на гориво около 14/100 градско.Смених ламбда сонда смених свещи и кабели и няма разлика и сега за първи път чувам за този МАП сензор.Въпросите ми са какво представлява тои и къде точно се намира на тази кола, скъп ли е как влияе на разхода? моята Алфа когато е студена предимно сутрин като я запаля и ако не и дам газ изгасва и е така докато не вдигне поне 10C, прекъсва доста въпреки че е с нови свещи кабели и сонда и е минала диагностика (уш нама грешки в компа), мирише много на суров бензин и патка от гърнетата които също са нови. Какво още трябва да сменя че да се оправи? Възможно ли е да е от този МАП сензор? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!
    колега не мисля ч точно МАПа ти създава проблеми,но можеш да го провериш все пак измери с волтметър показанията му намира се на колектора в задния край отгоре правоъгълно с две болчета се захваща.мери между двете крайни кабела,като подаваш гас трябва да си сменя показанията,не помня от колко до колко но е около 1,3 до 4,5 волта,но не мисля че е от него,да не си правил нещо ремъци или нешо от сорта,ходил ли си на диагностика

---------- Post added at 21:19 ---------- Previous post was at 21:17 ----------

Първоначално публикувано от hunter1989 Покажи съобщение
    Привет. И аз малко да попитам нещо в темата на колегата . Има ли разлика в радиаторите на 1.7 16в и 1.3 боксер ( за 145 ) Че моята е 1.7 ама радиатора ми тече , а от старата ми 145ка имам читав радиатор. Благодаря .
    пробвай не е толкова сложно,но е много вероятно
    alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
    alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

Здравейте, виждам че форума е стар но ще си позволя да пиша тук и се надявам някои да ми отговори на въпросчетата! И аз имам 145 1.3 BOXER, и също се оплаквам от висок разход на гориво около 14/100 градско.Смених ламбда сонда смених свещи и кабели и няма разлика и сега за първи път чувам за този МАП сензор.Въпросите ми са какво представлява тои и къде точно се намира на тази кола, скъп ли е как влияе на разхода? моята Алфа когато е студена предимно сутрин като я запаля и ако не и дам газ изгасва и е така докато не вдигне поне 10C, прекъсва доста въпреки че е с нови свещи кабели и сонда и е минала диагностика (уш нама грешки в компа), мирише много на суров бензин и патка от гърнетата които също са нови. Какво още трябва да сменя че да се оправи? Възможно ли е да е от този МАП сензор? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!
      колега, не бързай да сменяш датчици произволно. първо намери свестен майстор и провери датчика за температура на двигателя за еку-то.
      точка

Comment

Първоначално публикувано от marian2784 Покажи съобщение
        колега не мисля ч точно МАПа ти създава проблеми,но можеш да го провериш все пак измери с волтметър показанията му намира се на колектора в задния край отгоре правоъгълно с две болчета се захваща.мери между двете крайни кабела,като подаваш гас трябва да си сменя показанията,не помня от колко до колко но е около 1,3 до 4,5 волта,но не мисля че е от него,да не си правил нещо ремъци или нешо от сорта,ходил ли си на диагностика
        Минах диагностика но когато я минавах колата беше загряла и тогава не се дави не прави проблеми, пак отчиташе че гори доста но майсора не знае6е от какво!!! Днес ходих и си запазих час след 1 седмица пак за диагностика и му казах да замери всички датчици сензори сонди и т.н. А относно ремъци ролки не съм сменял скоро, имам още 20 000км докато доиде техният ред! Единственото по сложно нещо което съм правил по колата е че преди година сдухах гарнитурите на главите нищо др.
        Attached Files
        Last edited by tonov; d.m.y г., 23:10.

Comment

точно това ще направя благодаря! Нещо не съм на ти с този сайт още надявам се че ще ме извините.
          Attached Files
          Last edited by Nikola_ss; d.m.y г., 16:27.

Comment

Направих си един експеримент който мисля че ми доказа че МАП сензора ми работи. Изключих го и я запалих без него и загряла да е пак изгасва и се форсира трудно а като го включа всичко е наред, което според мен означава че проблема е другаде! Да попитам къде се намира този датчик за температурата на двигателя за еку-то?

---------- Post added at 17:46 ---------- Previous post was at 17:41 ----------

Comment

като застанеш пред мотора,се намира от ляво,в задния край на блокасвали си резонансната кутия на въздушния филтър за да имаш място.неговата букса е синя с два кабела,там има и една друга с една кабелан обувка тя е за уреда на таблото и не те интересува,ако развиваш да знаеш че трябва да източиш антифриза че тоя датчик е забучен да измерва неговата температура и ще изтече ако го развиеш.знаеш ли как да го измериш,какви стойности да очакваш?трябва да го мериш веднъж на студен и веднъж на топъл мотор,по-лесно е да измериш на буксата на екуто.краче 13 кафяв кабел е
              при 20градуса-3,74к ома
              при 40-1,69к ома
              при 60-798 ома
              при 80-377 ома
              успех
              Last edited by marian2784; d.m.y г., 18:24.
              alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace

Comment

Благодаря за отговора утре ще пробвам.Колега да те попитам твоята ако е в ред колко ти гори градско извънградско?
                Last edited by Nikola_ss; d.m.y г., 19:20.

Comment

ами миналата година преди да сложа газ от бг до тук ми легна7.8 на 100.
                  при 90-100км/ч,иначе е повече като я натискаш.сега ми гори 9-10 смесено бензин/газ

Comment

Тоя мотор на бензин гори 5.5-8 литра. на газ 7-12.Ако е извън тия показатели е ли са ремонт или за боклука.
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Благодаря за информацията относно разхода. Видях къде стои този датчик не съм го вадил не съм го мерил все още но се чудех дали е възможно да работи но да не отчита правилно заради това, че имам нещо като ръжда в антифриза и стои кафяв и има много утайки? Правил съм промивки опити но като го сменя и пак се уцветява може и старите и собсвеници да са я карали с обикновенна вода и това всъщност да е котлен камък, който да е полепнал по този датчик и да не отчита правилно?

Comment

Благодаря за информацията относно разхода. Видях къде стои този датчик не съм го вадил не съм го мерил все още но се чудех дали е възможно да работи но да не отчита правилно заради това, че имам нещо като ръжда в антифриза и стои кафяв и има много утайки? Правил съм промивки опити но като го сменя и пак се уцветява може и старите и собсвеници да са я карали с обикновенна вода и това всъщност да е котлен камък, който да е полепнал по този датчик и да не отчита правилно?
                        Mного ме съмнява че това е "добавка за запушване на радиатори" или някаква подобна гад,тя има такъв ръждив цвят.Моя като беше спукан един "майстор" се опита да ми я пробута да си я сипя в колата но аз предпочетох да си сменя радиатора.Виждал съм доста поръжения от нея на коли на приятели-като прецакани водни помпи,запушване на радиаторчрто на парното и какви ли още не поразии.
                        Alfa Romeo146 1.6i BOXER 96г.

Comment

Колега, моята като я купих предишният собственик беше сипвал някаква подобна смрад в радиатора и в цялата охладителна система пбщо взето беше батак. След 3 дни прекарани в гаража успях да я почистя и после 2 години антифриза беше кристално чист. 2 бутилки Кислол(продава се в железариите) и 4 пакетчета сода-бикарбунат. разреждаш 1 л. Кислол в 5 литра чешмяна вода. Пълниш охладителната система и палиш мотора да поработи 3-5 минутки. После източваш и гледаш да не вдишваш от изпаренията на кислола. повтаряш тази процедура в второто шише, след което пълниш с 5 л. вода, в която си разтворил 2 пак. Сода - палиш за 15-20 минути, Източваш, след което повтаряш пак със 5 л. Вода с разтворена Сода и накрая една промивка с чиста вода, като с Водата аз покарах 20-30 км. (2 дни) източваш и източих. Накрая сипах минерален антифриз(червен) и беше перфектна, дори започна да вдига работна температура по-бързо! Така си реших проблема аз, но не разбрах дали твоят радиатор е здрав, ако е здрав, действай, този метод работи, ако не е здрав, Извинявам се за 10-те изречения спам!
                          In God we trust, all others pay cash.
                          Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
                          Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

Радиаторът ми е здрав, имам перфектно парно! Ще направя тези промивки с сода и кислол но на пролет, че сега вече е студено и не ми се занимава и много благодаря за съвета колега .Но ме притеснява единствено този голям разход на гориво.Вчера източих антифриза и извадих този датчик зкачих го на уредчето и като го нагрея малко си мени стоиностите като студен показваше 4,04к ома а като го нагрея падаше до 2,10к ома пробите ги правех като му потопя края в топла или студена чаша вода?

Comment

---
                              Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:46.
                              Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Аз съм от Силистра и тук няма майстор който да му се занимава с BOXER.Ще отида до Варна но ако може да ми препоръчате къде да отида на диагностика?!? Аз по горе бях написал че не ми работеше ламдата и я смених, смених свещи кабели и пак прекъсва като е студена и гори много "бензин" аз нямам АГУ. Но ще отида когато си взема книжката понеже ми я взеха за превишена скорост и сега това ми е голяма пречка.

Comment

Working...
                                X